Řidič dodávky jel zrovna ulicí Plzeňská, a to ve směru z obce Krmelín do centra Ostravy, přičemž mu podle všech doposud zjištěných skutečností bezprostředně vstoupil do jeho jízdní dráhy muž ročníku narození 1994. Řidič dodávky na vzniklou situaci nedokázal jakkoli zareagovat a došlo tak ke střetu. Po nárazu chodec upadl na zem a bylo mu způsobeno zranění s nutností lékařského ošetření.

„Na místo události ihned vyjely tým rendez-vous s lékařem a skupina rychlé zdravotnické pomoci. Osmadvacetiletý muž byl po nehodě při vědomí, utrpěl však vícečetná život ohrožující poranění, a to v oblasti hlavy, dolní končetiny a zasahující lékař nevyloučil ani poranění pánve,“ informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Nové dětské hřiště v OC Forum Nová Karolina, 11. února 2022 v Ostravě.
OBRAZEM: Divočina v Nové Karolině. V Ostravě vzniká unikátní dětská herna

Pacient byl zajištěn krčním límcem, pánevním pásem a uložen do podtlakové matrace. Záchranáři mu ošetřili dlahou dolní končetinu, vnější poranění a podali potřebné léky a kyslík. Poté jej transportovali na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.

„Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče dodávkového automobilu negativně, u výše uvedeného 28letého muže bylo prokázáno, že v době kolizní situace v dopravě byl v silně podnapilém stavu se zjištěnou hodnotou 2,5 promile alkoholu,“ přidal za policisty komisař René Černohorský.