VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vánoce v hotelu: klasika i kulinářské zážitky

Ostrava - Smažený kapr, bramborový salát, cukroví a čekání na Ježíška. Tak tráví Štědrý den většina lidí. Kdo si ale ten letošní chtěl zpestřit, mohl vyrazit do některého z ostravských hotelů nebo restaurace na speciální vánoční menu.

27.12.2010
SDÍLEJ:

Ilustrační obrázekFoto: Hradecký deník

Domácí paštika z kapra se zeleninovou sedlinou a kousky uzeného lososa, podávaná ve vánoční remuládě s kysanou smetanou a limetkovým želé z Moselského ryzlinku nebo dančí filé v perníkové omáčce s červeným vínem, bramborovými kroketami, piškotovým knedlíkem s rozmarýnem a brusinkami v pečeném jablíčku. To jsou jen některé kulinářské speciality, které jste na Štědrý den mohli ochutnat v ostravském hotelu Mamaison Imperial.

„Vánoční menu je u nás už tradicí a každoročně míváme na Štědrý den plno. Zájemci si místa rezervují už dlouho dopředu. Menu má několik chodů a hosté si mohou vybrat z několika jídel. Snažíme se, aby součástí nabídky bylo něco tradičního, ale i opravdové delikatesy,“ uvedla manažerka hotelu Mamaison Imperial Klára Daňková.

V pizzerii a music clubu Marná Sláva v Porubě přichystali na čtyřiadvacátý prosinec Štědrovečerní party. „Akci jsme pořádali už sedmým rokem. Vždycky přiláká hodně lidí. Napřed se doma s rodinou navečeří, rozdají si dárečky a pak se přijdou pobavit k nám,“ řekla Lucie Strachotová, která v podniku obsluhuje. Doplnila, že návštěvníky čekala karaoke show s hudbou z 80. a 90. let a nechybělo ani vánoční cukroví.

Do hotelu Park Inn jste mohli zajít na štědrovečerní klasiku – smaženého kapra a bramborový salát. „Loni a předloni jsme nabízeli vánoční menu o několika chodech, letos jsme od toho kvůli malé poptávce upustili,“ zmínil Michael Seifert, provozní manažer hotelu Park Inn.

Součástí vánočního menu v Clarion Congress hotelu byl například krém z candáta s bílými krutonky, lanýžovým olejem nebo filátka z kapra v sezamovém závoji a domácí bramborový salát. „Hostům jsme nabídli také překvapení šéfkuchaře – takzvané Amouse bouche. Je to něco jako jednohubka, malý kousek jídla, který vám dá jasnou představu o stylu šéfkuchaře,“ vysvětlil vedoucí provozního oddělení Václav Střílka.

Průměrná cena vánočních menu v ostravských hotelech se pohybuje od pěti set do tisíce korun. Většina lidí, které jsme v centru Ostravy oslovili, dala přednost vánoční pohodě v teple domova. „S manželkou jsme pořád v práci, tak jsme se těšili, že budeme aspoň chvíli doma a užijeme si pohody,“ konstatoval Martin Kadlec z Hrabůvky.

Všechny články k letošním Vánocům ČTĚTE ZDE!

Autor: Tereza Krumpholzová

27.12.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Házená žen - pohár - DHC Sokol Poruba - Olomouc
26

Porubské házenkářky zdolaly Olomouc a po roce opět zabojují o vítězství v poháru

logo Vítkovice Tours

CK Vítkovice Tours má nového majitele

AKTUALIZOVÁNO

Vrah dvacetileté dívky unikl pozemskému trestu

Vrah, který v prosinci 1997 uškrtil v Ostravě dvacetiletou Lucii V., unikne pozemskému trestu. Ve čtvrtek totiž vypršela dvacetiletá promlčecí lhůta. 

VIDEO: Tramvajového agresora zastavila až namířená zbraň

Po násilníkovi, který před několika dny brutálně napadl v tramvaji další pasažéry, pátrají ostravští kriminalisté. K dispozici mají záběry útočníka, kterého od běsnění zastavila až zbraň v rukou další cestující.

Vlastníci pozemků debatovali o Prodloužené Rudné

Vedení Moravskoslezského kraje se v pondělí sešlo se zástupci manželů Richtárových, kteří blokují dostavbu přibližně čtyřsetmetrového úseku Prodloužené Rudné.

Jatka získají kabát polského architekta

Nikoliv bílá kostka, ale jen věžička. Po neúspěšných jednáních s pražským architektem Petrem Hájkem se Ostrava dohodla s architektem Robertem Konieczným z polských Katovic.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT