Kancelář tak reagovala na skutečnost, že se jeden z jejích společníků – Pavel Drobil – stal šéfem resortu, který je jedním ze žalovaných subjektů.

„Doktor Petr Pyšný nám oznámil, že tato kancelář již nadále nemůže město v dané věci zastupovat. Důvodem je účast současného ministra životního prostředí Pavla Drobila jakožto společníka advokátní kanceláře, čímž by mohlo dojít ke kolizi zájmů,“ vysvětlil ostravský primátor Petr Kajnar (ČSSD).

Dodal, že se město neobává možného prodloužení sporu kvůli změně právních zástupců. „Do doby než Městský soud v Praze začne naši žalobu projednávat, bude nově zvolená kancelář se spisem detailně seznámena,“ míní Kajnar. Upřesnil, že ve sporu bude město nyní zastupovat advokátní kancelář Jansta, Kostka.

Proč Ostrava podala žalobu na vládu, ministerstvo životního prostředí a ministerstvo dopravy? „Dosavadní kroky vlády jsou jen krasořečnění bez záruky, že se situace s ovzduším na Ostravsku zlepší. Chceme žalobou vymoci, aby stát v této věci učinil konkrétní a efektivní kroky,“ vysvětlil Kajnar s tím, že stát musí garantovat občanům právo na dobré životní prostředí, v případě tohoto regionu to však nečiní.

Všechny články o znečištěném ovzduší na Ostravsku ČTĚTE ZDE!