První tři dostanou hned celou sadu. Na nový specializovaný hasičský web www.detektory.cahd.cz již přišla více než tisícovka odpovědí.

Na účastníky soutěže čeká deset otázek. „Internetová soutěž je zaměřena na znalosti o chování nebezpečných plynů v domácnosti a na možnosti využití detektorů požáru a detektorů nebezpečných plynů a oxidu uhelnatého v domácnostech. Pokud soutěžící odpověď neznají, lze ji při troše brouzdání na internetu nalézt i na hasičských stránkách o detektorech,“ napověděl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Soutěž končí v pátek 31. března. „Na začátku dubna 2017 bude soutěž vyhodnocena a ze správných odpovědí bude vylosováno celkem deset výherců, kteří budou o svém úspěchu včas informováni,“ dodal Kůdela s tím, že vědomostní soutěž připravila Česká asociace hasičských důstojníků ve spolupráci s moravskoslezskými a olomouckými hasiči a Fakultou bezpečnostního inženýrství VŠB–TU Ostrava.

Soutěž je součástí dlouhodobé hasičské kampaně, varující před nebezpečím úniku zemního plynu a dalších plynných látek, například propan-butanu, a také před vznikem oxidu uhelnatého v domácnostech.