Mladík v minulých dnech na tramvajové zastávce Frýdlantské mosty v centru Ostravy okradl spícího muže. K jeho smůle však prostor monitoruje kamerový systém a vše z vyhodnocovacího stanoviště bedlivě pozoruje strážník.

Tomu neušlo, že si mladík krátce po druhé hodině ranní nenápadně přisedá ke spícímu pasažérovi a poté mu sahá do kapsy bundy. Vzápětí se i s cizím mobilním telefonem zvedá a odchází.

Ilustrační foto.
Cizinci unesli a mučili podnikatele z Ostravy. Odvezli ho v dodávce

„Průběh krádeže zaznamenal strážník obsluhující kamerový systém. Ihned informoval nejblíže situovanou hlídku, které předal popis pachatele a jeho ústupovou cestu,“ popsal situaci mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů.

Zloděj záhy – ještě v podchodu Frýdlantských mostů – zaregistroval, že je mu někdo v patách. Při útěku mobil zahodil a pokusil se zmizet. Jeho snaha však vyšla naprázdno a po krátké chvíli skončil v rukou strážníků.

Cvičení proti ozbrojenému útoku ve škole.
Školy v kraji cvičily obranu proti ozbrojeným útokům, došlo i na střelbu

„Zadržený mladík se přiznal, že spícímu muži na lavičce mobil skutečně odcizil a při svém útěku jej pak odhodil v podchodu. Zároveň strážníkům sdělil, že tak rychlou reakci strážníků nečekal,“ doplnil Machů. Zloděje si převzala přivolaná hlídka Policie ČR.