Přes rok se nemohli představitelé města domluvit s některými účastníky stavebního řízení na zbourání svinovského plata. I kdyžv úterý ráno pršelo a leckoho asi napadlo, že se zahájení demolice zase odloží, těžká technika začala železobetonový objekt ukrajovat.

„Takové počasí nám docela vyhovuje, alespoň se tolik nepráší,“ potvrdil zahájení demolice ředitel ostravské divize OHL ŽS Jiří Navrátil. Dodal, že na to, aby plato zmizelo, má nyní firma, která staveniště převzala začátkem srpna, šest týdnů. Město Ostrava za demolici zaplatí jednadvacet milionů korun.

„Použijeme těžkou pásovou techniku s výškovým dosahem pětadvacet metrů, hydraulické kladivo, konstrukci plata budou například krájet dvacetimetrové nůžky,“ uvedl Petr Kašovský z firmy DAV, která se na demolici spolupodílí. Celý objekt bude zbořen včetně základů do téměř dvoumetrové hloubky.

Zbouráním plata začíná přeměna celého přednádražního prostoru ve Svinově. Chátrající komplex uvolní místo pro stavbu moderního dopravního terminálu a nákupní galerie, která se napojí na stávající nádraží. Komise složená ze zástupců města Ostravy a Moravskoslezského kraje nyní ze sedmi zájemců vybírá generálního dodavatele stavby.

Součástí revitalizace přednádražního prostoru ve Svinově bude přesun starého autobusového terminálu pod mosty, vybudování nového přestupního systému s eskalátory, výtahy a přístupy pro zdravotně postižené a rekonstrukce samotných Svinovských mostů. Ty se promění v moderní přestupní uzel podle návrhu ostravského architekta Václava Filandra, který stojí i za prosklenou dostavbou svinovského nádraží. Jde o společnou investiční akci města Ostravy a Moravskoslezského kraje, štědře dotovanou z evropských peněz. Měla by stát okolo osmi set milionů korun.

Další více než jednu miliardu korun chce do přednádražního prostoru investovat soukromý developer Svinov centrum. Plánuje tu postavit nové třípatrové obchodní molo s restauracemi a kavárnami, přes které se cestující dostanou z nádraží na zastávky městské hromadné dopravy „suchou nohou“. Na střeše obchodního centra i na úrovni ulice by mělo vzniknout asi 250 parkovacích mís­t.

Vše o kauze plata ČTĚTE ZDE!