Motorista (37 let), za kterým se vydalo hned několik policejních aut, nakonec nezvládl řízení a havaroval. Podle zjištění Deníku v kufru vozu převážel kompletní pervitinovou varnu. Policie to ale zatím nepotvrdila s tím, že probíhá vyšetřování.

Podle dostupných informací si řidič během jízdy počínal tak riskantně, že by ho mohlo čekat obvinění z trestného činu obecného ohrožení, za které hrozí mnohaletý žalář. Nebezpečí totiž vystavil hned několik osádek dalších vozů. Policisté v této souvislosti žádají svědky, zejména motoristy, kteří vše natočili na palubní kamery, aby se přihlásili se svým svědectvím.

Policisté by potřebovali s tímto mužem.
Ostravští policisté na stopě podvodníka z Bazoše. Oběti obral už o miliony

Honička začala ve čtvrtek kolem 13.30 v ulici Rudné. Řidič na sebe upozornil tím, že neměl rozsvícená světla. Dopravní policisté se jej proto rozhodli zastavit a zkontrolovat. Dotyčný šlápl na plynový pedál a začal ujíždět. Na ulici Šenovské v Ostravě-Bartovicích vyjel mimo silnici a havaroval.

„Dechovou zkoušku na alkohol i drogy odmítl a s policisty nespolupracoval,“ uvedla Eva Michalíková z moravskoslezské policie. Muž má navíc má zákaz řízení do roku 2025. Na dotaz Deníku, zda se v autě skutečně nacházela pervitinová varna, Michalíková odpověděla: V současné době se zadrženou osobou stále probíhají procesní úkony a k věci se dále nemůžeme vyjádřit.“ Svědci mohou volat na telefonní číslo 974 725 254, využít lze i linku 158.

Na beskydském vrcholu Ondřejník se objevil kříž s ukřižovaným, u mnoha lidí budí negativní emoce, 15.9.2022.
Co myslíte vy? Kříž s Ježíšem v Beskydech budí emoce, lidé chtějí odstranění

Během posledních dnů jde o další případ, kdy policisté pronásledovali vozidlo převážející pervitinovou varnu. V Martinovské ulici v Ostravě si všimli vozidla, za jeho volantem seděl muž, o kterém věděli, že má uložený zákaz řízení. Následovalo pronásledování, jež skončilo až před železničním přejezdem v Polance nad Odrou. Řidič místy uháněl rychlostí přesahující 150 kilometrů v hodině. Jak se ukázalo, v autě měl varnu a chemikálie.