„V pondělí 12. července jsme před devátou hodinou ranní přijali oznámení od ženy, že ze svého bytu viděla v houští na kraji lesoparku zřejmě vlky,“ informoval mluvčí městské policie Ostrava Jindřich Machů.

Po příjezdu hlídky na místo se ke strážníkům přihlásila 50letá žena, která strážníkům sdělila, že ze svého bytu ve třetím patře pozorovala dalekohledem na kraji nedalekého lesoparku několik zvířat, zřejmě vlků, kdy o psy by se jednat nemělo.

Oznamovatelka dále strážníkům označila místo, kde mělo dojít k výskytu zvířat. Hlídka se tedy vydala na určené místo s cílem provést propátrání terénu. Vzhledem k situaci hlídka kontaktovala rovněž strážníka obsluhujícího kamerový systém s cílem provést monitoring místa, které označila oznamovatelka.

Papoušek se zřejmě přiletěl na služebnu ohřát a strážníkům hezky zazpíval.
Papoušek v Ostravě se přiletěl na služebnu sám oznámit

Po krátkém propátrání terénu narazil jeden člen hlídky, který je shodou okolností myslivcem, na stopy zvěře. Bližším ohledáním zjistil, že se jedná skutečně o stopy psovité šelmy. Nešlo však o stopy vlka, ale o stopy lišky. Posléze i lišky spatřil ukryté v křoví. Ty se před ním daly na útěk.

„Zjištění strážníků na místě bylo i následně potvrzeno strážníkem obsluhujícím kamerový systém. Ten na kamerách v houští rovněž spatřil lišku hned s několika mláďaty,“ upřesnil Jindřich Machů.