Na sebevraha upozornil před půlnocí svědek, který anonymně zavolal na tísňovou linku 156. Uvedl, že na mostě v Ostravě-Zábřehu vidí muže nahlížejícího dolů.

Strážníci po příjezdu na místo provedli důkladnou kontrolu samotného mostu i jeho bezprostředního okolí. Nikoho však nenašli. Až v nedalekém parku narazili na sedmatřicetiletého muže. Seděl na lavičce a jevil silné známky rozrušení.

Otevření nové interaktivní výstavy s názvem „ZooM“, 13. října 2022, Velký svět techniky, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava.
Děti se ve Světě techniky v Ostravě učí najít příběh i odhalit pravdu

„Strážníci se proto pokusili s tímto mužem navázat komunikaci. Po počátečním zdrženlivém přístupu s nimi začal komunikovat,“ uvedl mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů. Muž se svěřil, že má rodinné potíže, které nezvládá. „Nebaví mě život,“ prohlásil. Problémy jej nakonec přivedly k myšlence skočit z mostu pod vlak. „Dále uvedl, že se již léčil s psychickými problémy, avšak léky předepsané lékařem přestal užívat,“ dodal Machů.

Vzhledem k závažnosti situace strážníci přivolali na místo zdravotníky, kteří si muže převzali do své péče a následně jej převezli do nemocnice. Případ šetří Policie České republiky.