„Jsme tady už dva měsíce a děti z toho málem lezou po stropě," nechala se slyšet Květuše Zavadilová, která vyučuje 2.A v prostorách městského úřadu, kde do podzimu sídlila spořitelna.

Tu vystřídala právě náhradní učebna, přičemž u jejího vstupu zůstaly i typické bankovní cedulky zapovídající cigarety, zbraně, telefony či zmrzlinu…

Zdroj: Deník/Radek Luksza

2.A se v pátek na radnici učila naposledy. „Od pondělka se vracíme zpět do naší školní budovy. Místo nás se tady přestěhují druháci z béčka," poznamenala kantorka s tím, že kvůli opravám severního pavilonu ZŠ Šenov pracovala s dětmi i v knihovně a družině.

Zástupce ředitelky Radim Žižka podotkl, že některé hodiny pořád probíhají na chodbách, mj. před šatnami. „A dva čtvrté i dva páté ročníky mají provizorní třídy ve staré škole, nyní muzeu," upřesnil. Nekonečné práce (první termín dokončení byl 25. září 2016) podle něho také zapříčinily odložení tradičního vánočního jarmarku. „Ten uděláme později, už jako jarní," vysvětlil zástupce ředitelky.

Šenovský starosta Jan Blažek řekl, že se městu těsně před Vánoci podařilo dosáhnout dohody se zhotovitelem. Výsledkem byl druhý dodatek ke smlouvě stanovující dokončení rekonstrukce 31. ledna (první dodatek a tedy druhý termín hovořil o 25. říjnu).

„Upřesnili jsme konečný rozsah víceprací. Na stavbě se pracovalo i v období vánočních svátků a nyní zbývá dokončit sádrokartonové podhledy a elektroinstalace, vymalovat a položit podlahové krytiny na chodbách, uklidit a nastěhovat nábytek," uvedl starosta.

Ze školy vzkázali, že „zbožným přáním" je vrátit se k normálnímu režimu v půlce února. Žáci totiž z provizorních prostor budou do nového smět až po kolaudaci. „Už to vypadá, že stavbu opravdu dokončí. Modlíme se, aby se tak stalo," zakončil Žižka.