Jejich hlavní část by měla pobavit především širokou veřejnost a také umožnit setkání bývalých i současných pedagogů s absolventy.

Dočtete se také
v dnešním tištěném vydání Deníku.

V pátek si mohli zájemci všech věkových kategorií na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě v jednom z deseti stánků vyzkoušet ochutnat něco z každého předmětu, a tak za sebou nechávali karbonovou stopu, překládali správně pozdravy z různých jazyků, tiskli si obrázky na památku na grafickém lisu či zkoušeli kreslit elektrickým proudem.

V sobotu budou oslavy pokračovat od 13.30 hodin průvodem od kruhového objezdu z Hlavní třídy k Wichterlově gymnáziu a následným slavnostním dnem otevřených dveří.

„Škola bude žít, návštěvníci budou mít k dispozici hřiště, budou si moci zahrát nohejbal, ringo, zajezdit si na koni, dát si guláš, bude probíhat turnaj ve volejbale a exhibiční zápase ve florbalu," říká ředitel školy Mgr. Jan Netolička.

Na večer je připraveno posezení u dobrého jídla a pití v prostorách Auly VŠB-TUO.

A jak na svá studentská léta na tomto gymnáziu vzpomíná jeho absolvent a ředitel školy Mgr. Jan Netolička?

„S odstupem dvaceti let si pamatuju na věci, které byly úzce spjaty se školou, ale zároveň byly bonusem navíc - takže na školní časopis, na soutěže, na akce. Je zcela přirozené, že nevzpomínám na jednotlivé tematické celky učiva. Chtěl bych, aby to měli budoucí studenti stejně."