Stal se jím vítěz výběrového řízení Jan Netolička, který je desátým ředitelem v téměř šedesátileté historii gymnázia, a který v minulosti na gymnáziu nejen sám studoval, ale také působil nejprve jako externí učitel, od roku 2007 také jako zástupce ředitele školy.

Ilustrační foto.Absolvent Filozofické fakulty Ostravské univerzity, oboru čeština a angličtina, tak vystřídal dosavadního ředitele Antonína Balnara, pod jehož vedením škola dosáhla velmi dobrých výsledků. Jaké jsou představy nového ředitele o směřování školy?

„Mým cílem je rozhodně udržet kvalitu Wichterlova gymnázia. Zároveň je samozřejmě třeba neustále provádět jistou evoluci. V našem případě to bude letos znamenat otevření dvou tříd osmiletého gymnázia, přičemž jedna bude zaměřena na matematiku, informatiku a přírodní vědy, zatímco druhá bude mít posílenou výuku anglického jazyka. Novinkou je také záměr propojovat jednotlivé vědní obory do jednoho celku, jak se to dělá v jiných zemích, a na praktických příkladech ukazovat žákům, že hranice například mezi fyzikou, biologií a chemií jsou velmi tenké. K tomu všemu by měli dostat alespoň základy daných předmětů v angličtině, aby mohli čerpat z ohromného množství dostupných cizojazyčných zdrojů," uvedl ředitel Wichterlova gymnázia Jan Netolička.¨

Den otevřených dveříPokud jste nestihli listopadový den otevřených dveří na porubském Wichterlově gymnázium, máte druhou příležitost. Ve středu 14. ledna od 14 do 18 hodin se tak můžete zúčastnit nejen schůzek s vedením školy v jídelně (ve 14.45, 15.30, 16.15 a v 17 hodin), ale také se seznámit s prací Ekotýmu, prohlédnut si internetový časopis Glossarium, zúčastnit se přednášek či si prohlédnout výstavy, které najdete v jednotlivých patrech školy. Ve školním roce 2014/2015 bude gymnázium přijímat do osmiletého všeobecného oboru 60 žáků (jedna třída zaměřená na matematiku, informatiku, přírodní vědy a druhá na anglický jazyk) a do čtyřletého oboru rovněž 60 žáků. Zájemci o studium se mohou přihlásit také do jarních přípravných kursů, které loni navštívilo přes 130 žáků. Více na www.wigym.cz.