Bude vybaven novým mobiliářem i osvětlením. Vysazeny v něm budou stovky trvalek, travin a cibulovin včetně tulipánů, narcisů, krokusů a kosatců. Vybaven bude odkazem na dílo světoznámého skladatele Bedřicha Smetany. Úpravy ve čtvrtek 14. ledna 2021 začaly sanací dřevin. Proměna sadu bude dokončena v červenci 2021.

Smetanův sad leží v Městském obvodu Mariánské Hory a Hulváky. Sad ohraničuje na severu ulice Václavská, na západě ulice Karla Tomana, na východě je zástavba rodinných domků, která bude od sadu oddělena vysazením živého plotu s tisem červeným, na jihu ulicí Krasovou.

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák ukazuje informativní leták k očkování pro seniory
Stavba očkovacího centra v Ostravě začne v pondělí

Součástí návrhu je také vybudování nových pěších tras, doplnění mobiliáře, zejména o lavičky a zídky k posezení, stojany na kola a pískoviště pro děti. V prostoru budou instalována umělecká díla. Nové chodníčky v centrální části sadu budou z přírodního materiálu. Například z žulových kostek nebo přírodního kamene. Sanaci dřevin a sadové úpravy a následnou péči o rostliny bude provádět firma Ostravské lesy a zeleň.

O nové chodníky a zpevněné trasy, rekonstrukci veřejného osvětlení a instalaci mobiliáře se postará vítěz veřejné zakázky, společnost MVEX stavby. "Vybrané dřeviny s nízkou sadovnickou hodnotou, se špatnou fyziologickou vitalitou či přestárlé kusy se při sanaci vykácejí. Úpravy přijdou celkem na 8 702 660 korun," doplnila Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy.