Dvouhodinové soutěžní snažení uvařit tu nejlepší polévku, o které se říká, že je grunt, hodnotili jednak všichni návštěvníci pomocí žetonů, ale také profesionálové již během samotné přípravy šéfkuchař ostravského hotelu Mercure Jan Klimoszek a kuchař hotelu Imperial Jan Glumbík.
„Heslem Armády spásy je mýdlo, spasení a polévka, a my se to touto naší prezentační zábavnou akcí snažíme dokazovat," uvedl ředitel azylového domu a noclehárny Jiří Vonšík. Doslova obestřena tajemstvím byla polévka s názvem Triga z Trojhalí.
„Název pochází z angličtiny. Jedná se o česnekovou krémovou z Trojhalí. Dáváme do ní tři druhy česneku paličky, medvědí česnek i česnekovou nať," řekl Michal Fázik, kterému zručně sekundovaly Silvie Gajdová a Kristýna Lindovská, zatímco na vařiči už na másle pěnila cibule.
Cenu diváka a zároveň i třetí místo získal tým Armády spásy Domova Přístav z Frýdku- -Místku s kulajdou, druhé místo obsadil ÚMOb Mariánské Hory a Hulváky s Ďábelskou mrkvačkou a ze zlata se těšil tým Armády spásy Azylového domu Mariánské Hory s Maminčinou cacardou.