Mnozí to však nerespektují, a to i přesto, že z obou stran jsou umístěny zákazové značky. V minulých dnech dokonce přibyla i mřížová zábrana. Ta však pomohla jen částečně. Chodci i cyklisté, kteří využívají oblíbenou stezku nad břehem řeky Ostravice, ji obcházejí po zídkách.

O problémech ví i městská policie, která se v nepravidelných intervalech na uvedený úsek zaměřuje. Případné přestupky mohou hlídky vyřešit domluvou, ale také uložením pokuty. Ta může dosáhnout až dvou tisíc korun.

Landecká cyklostezka.
Cyklostezka na Landek je kvůli dešťům uzavřená

„Je to nepříjemné. Ještě před několika dny jsem tudy normálně chodil bez ohledu na zákazové značky. Teď je tam ale mříž a skákat po zídkách se mi fakt nechce. Takže to musím obejít kolem radnice nebo sejít k břehu řeky Ostravice a most tudy podejít,” řekl Deník Pavel Adámek s tím, že horší to mají cyklisté. Těm totiž nezbývá nic jiného, než zvolit objížďku po frekventované silnici.

Strážníci budou uvedené místo dále kontrolovat. Že by tam však postavili stálou hlídku, je z kapacitních důvodů nereálné. „Spíše půjde o namátkové kontroly,” řekl Deníku mluvčí Městské policie Ostrava Michal Maršo.

Těžba nánosů ze dna přehrady Olešná skončila.
OBRAZEM: Čistější Olešná. Těžba nánosů ze dna přehrady skončila