Od pavilonu opic vyrazili v jednu hodinu odpoledne v průvodu například malý slon, tygříci, opičky, žirafa či pejsci a kočičky. Přáli zvířatům hodně zdraví a plodnosti.

„Je to pěkná akce, malý se proběhl, vydováděl, viděl zvířátka. Teď když bude hezky, tak budeme chodit do zoo častěji," uvedla Magda Razszková, která svého vnoučka oblékla do kostýmu čmeláka.

Na žirafy a pávy se nejvíce těšila neteř Kateřiny Rašticové převlečená za malou myšku. „Chodíme do zoo rádi, protože se tady často něco děje. Dnes je to o to lepší, protože vyšlo počasí," pochvalovala si slunečný den Kateřina Rašticová.

Ostravskou zoo má v oblibě i Jarmila Petrovská, která do ní před lety vodila své děti a teď chodí za zvířaty i s vnoučaty. Sama si dokonce v sobotu oblékla kostým – v masopustním průvodu šla za ovčí babičku.

„Do zoo chodím od svého dětství, to se ještě nacházela v Kunčičkách, kde byl hlavní atrakcí slon Pepa. To, jak se současná zoo za poslední roky změnila, je neskutečné. Vznikají tu nové pavilony, přibývá laviček. Je to nejhezčí místo v Ostravě," konstatovala Jarmila Petrovská.

Podle mluvčí zoo Šárky Kalouskové přišlo na sobotní masopustní akci kolem třinácti set lidí. „Po skončení průvodu byly vyhlášeny hned tři nejlepší masky. Odborná porota se shodla na žirafě, slonovi a čmelákovi. Všichni koledníci byli odměněni drobným dárkem," sdělila Kalousková.

Další ze zajímavých akcí, která se v zoo budou konat, se uskuteční třeba 23. března. Má název Jaro v zoo a zahájí sezónu komentovaného krmení zvířat. Na začátku dubna pak bude v programu oblíbený Den ptactva a 12. dubna bude mít druhé narozeniny největší hvězda ostravské zoo – sloní samička Rashmi.