Rozbil keramiku i nástroje určené k chemickým pokusům a na okolní sídliště odvál nástěnky i propagační letáky organizací. Po likvidaci následků větrné smrště mnoho oddílů pokračovalo ve své prezentaci, řekla mluvčí havířovské Bambiriády Ivana Sobolová.

Na akci představilo svou činnost 35 sdružení i škol, desítky souborů a hudebních kapel se navíc představily na pódiu. "Letos se nám poprvé podařilo zapojit do příprav také základní a mateřské školy z celého města. Je to dobrý krok do budoucna, protože spolupráce se školami může zkvalitnit činnost neziskových organizací, jež se zabývají volnočasovými aktivitami," vysvětlila Sobolová.

Další tři bambiriádní města Moravskoslezského kraje žádná přírodní pohroma naštěstí nezasáhla. Prezentace neziskových organizací v Krnově, Třinci i Ostravě přilákaly tisíce návštěvníků. Největší návštěvnost měla zřejmě Bambiriáda v Ostravě, i přes mimořádně teplé počasí si na ni v sobotu našlo cestu přes deset tisíc lidí. Děti si užívaly například na osmimetrové lezecké stěně, na adrenalinových lanových lávkách nebo při střelbě z luku, dospělí obdivovali hlavně malé tanečníky a zpěváky vystupující na pódiu. Dnes bambiriáda odpoledne končí.

Bambiriáda je největší přehlídka činnosti sdružení dětí a mládeže a středisek volného času v Česku. Organizace letos představily své aktivity ve 28 městech celé republiky.