Podle návštěvníků, s nimiž jsme se na téma zhodnocení letošního ročníku Colours of Ostrava (COO) bavili, to bylo letos lepší než loni. Právě loňský ročník byl totiž v několika věcech průlomový.

Jednak rapidně narostla návštěvnost festivalu, který byl poprvé v historii vyprodaný předem, jednak pořadatelé zaváděli novinku s čipy, kvůli čemuž se první den tvořily hodinové fronty u vstupu a lidé volali po tom, aby pořadatelé rozevřeli brány a vpustili návštěvníky „stádem“.

Nic takového se letos nestalo.

LUCIE POUBOVÁ ukazuje některé ze svých výrobků Relu.
Kuriozita na Colours: Kabelky z recyklovaných pytlů od potravin. Z papíru!

ZRUŠENÉ VYSTOUPENÍ

Jedna z hlavních tváří letošního ročníku, britská kapela London Grammar kvůli vážným zdravotním důvodům zcela zrušila své vystoupení. To se holt stává, byť COO se to doposud vlastně vyhýbalo.

ROZVODNĚNÁ OSTRAVICE. Na první pohled možná životu nebezpečně nevypadá, což si asi řekl i 31letý muž. Na špatný úsudek však málem doplatil nejen on, ale i jeho o 14 let starší kamarád, který jej chtěl zachránit.
Drama na rozvodněné Ostravici. Z koupání se stal boj o holý život

Pořadatelé však v důsledku toho zpřeházeli řadu vystoupení, což konzervativnímu národu – byť COO je dnes už mezinárodní festival – lehce hnulo žlučí. Šlo zareagovat jinak?

To a mnohem více se dočtete už zítra, v pondělním tištěném vydání Deníku.Zakoupit si můžete také elektronické vydání Deníku  - více zde

Podívejte se, jak vypadal poslední den Colours of Ostrava 2018:

Zlata Holušová.
Zlata Holušová, šéfka ostravského festivalu: Colours není na prodej!

Podívejte se také na souhrnnou fotogalerii zde:

Amber Galloway Gallego (USA) - tlumočnice hudebních koncertů do znakového jazyka na snímku z festivalu Colours of Ostrava 2018
Amber Galloway Gallego na Colours tlumočí koncerty do znakové řeči
Colours of Ostrava 2018 v Dolních Vítkovicích, pátek 20. července 2018.
Colours of Ostrava vyvrcholí Grace Jones, Ziggym Marleym i Kygem