Areál Skalka Ostrava se nachází v blízkosti města, přitom v srdci přírody.Zdroj: ArchivV zimním období je navštěvována převážně malými odvážnými sportovci, kteří začínají svou lyžařskou kariéru buď v doprovodu trpělivých rodičů nebo zkušených instruktorů a vždy velkého fandění našeho maskota Skaláčka.

V současnosti jsou na Skalce výborné sněhové podmínky, malí lyžaři mají k dispozici dva pásové vleky na mírném kopci s veselými dětskými motivy pro úplné začátečníky, ti zkušenější využívají dva vleky Poma, kde jim časomíra ukáže čas, za který kopec sjeli.

Areál navštěvují i dospělí lyžaři, kteří si jej pochvalují pro jeho dostupnost i jako vynikající možnost pro odpolední sportovní vyžití po práci.

Radniční restaurace v Ostravě. Snímek z ledna 2019.
To je změna! Radniční restaurace v Ostravě se zvedla a funguje

Na kluzišti pod širým nebem se bruslí nebo zde absolvuje první hokejové krůčky senátor pod vedením táty, když se sešeří, lední plocha ožívá dvojicemi, které za zvuku romantických písní pod světýlky osázeným stromem třeba zažívají první rande na bruslích. Pokud nejste sportovní nadšenci a chcete si jen tak odpočinout, jsou vám k dispozici lehátka na sluneční terase.

Nabízí se i kombinace s gastro zážitkem ve zdejší restauraci, kde mohou během února zájemci vyzkoušet alpské speciality doplněné pravidelným víkendovým grilováním. V areálu Skalka lze oslavit i svatého Valentýna, a to s Elixírem lásky a tříchodovým menu například v kombinaci s romantickým bruslením pod širým nebem.

O jarních prázdninách je nabídka rozšířena o možnost vyzkoušet si svět virtuální reality. Za poloviční ceny a pro lyžaře dokonce zdarma - více na www.skalkaostrava.com.

Děti v Ostravě si užívají jarní prázdniny například bobováním, 4. února 2019 v Ostravě.
Školákům v Ostravě začaly jarní prázdniny. Podívejte se, kam s nimi vyrazit
Stavba silnice - Prodloužená Rudná. Ilustrační foto.
Zamítnuté stavební povolení na prodlouženou Rudnou? Součást plánu