Na mapě níže se můžete také podívat, kde všude se vlastně zpívalo.

Mohutný chór zazpíval první prosincovou středu opět řadu vánočních písní. Letos to byly klasiky Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Pásli ovce valaši, Jak jsi krásné, neviňátko a Vánoce, Vánoce přicházejí. Kompletní texty těchto koled najdete nejen na této straně, ale také na webu www.ceskozpivakoledy.cz, kde je ve formátu pdf ke stažení zpěvník. 

Přímý přenos z Brna jste mohli sledovat zde:

Zdroj: Youtube

Právě v Brně si s lidmi koledy zazpívali Zuzana Hradilová, Libor Macháček nebo muzikálová zpěvačka Městského divadla Brno a nominantka na cenu Thálie Kristýna Daňhelová. Doprovázela je velká žesťová kapela Moravia Brass Band.

S oblíbenými písničkáři v Ostravě

Už podvanácté se lidé sešli také v Ostravě, kde zpívalo hned na několika místech - například na zcela zaplněném centrálním náměstí se zpěvačkou Kaczi nebo v Dolní oblasti Vítkovice s duem Jiřím Krhut a Nikos Koulouris. 

Samozřejmě se nezpívalo pouze v krajských městech. Ve velkém se lidé sešli také také v obcích a městech po celé republice - v Litoměřicích, Frýdlantu, Teplicích nebo třeba v Chrudimi.

Podívejte se, kde všude se letos vánočně naladění účastníci při akci Česko zpívá koledy potkali a jak se zpívalo právě ve vašem regionu:

Ohlédnutí za předchozími ročníky najdete zde.