„Rozkvetlé rododendrony a azalky mohou v těchto dnech obdivovat návštěvníci doslova na každém kroku. Azalky navíc doprovází i pronikavá vůně," říká mluvčí zoo Šárka Kalousková.

Husté porosty s barevnými květy lemují hlavní návštěvnickou trasu, k vidění jsou ale i na botanických stezkách nebo přímo v expozicích některých zvířat, jako například ve výběhu pand červených (na snímku) nebo ve voliérách ptáků Tibetu a Číny.

Rododendrony jsou podle Kalouskové nepřehlédnutelné nejen záplavou velkých květů, ale také jejich pestrostí. Mohou být čistě bílé, narůžovělé, žluté, ale také nachově červené či temně fialové. Na rostlinách ale vydrží květy jen poměrně krátce – 10 až 18 dní.

Tak si pospěšte, abyste je stihli vidět – ostravská zoo se totiž může pochlubit největší kolekcí těchto krásných rostlin v celé České republice!

K vidění jsou také nová mláďata

Jen v prvním dubnovém týdnu přibyla v ostravské zoologické zahradě čtyři mláďata mezi sudokopytníky – samička vzácného jelena milu, dvě mláďata antilopy losí v pavilonu afrických zvířat a další telátko v expozici Na statku. 

Skotský náhorní skot

Antilopa losí

Jelen miu