Základní škola Jana Šoupala 1609 v Ostravě-Porubě je zaměřena na vzdělávání dětí s různorodými zájmy v rámci principů zdravého životního stylu.

„Ve škole jsou na druhém stupni vedle klasických tříd zřízeny třídy s rozšířenou výukou tělesné výchovy. Primárním cílem školy je dítě spokojené, motivované a pozitivně naladěné, což je naplňováno nejen v rámci školní výuky, ale rovněž prostřednictvím široké škály mimoškolních aktivit dle aktuálního zájmu,“ vysvětluje třídní učitelka 1. A. třídy Libuše Šoustalová.

ZŠ Jana Šoupala 1.BZdroj: Deník/Lukáš Kaboň

Třídní učitelka 1. B. třídy Hana Durčáková upozorňuje, že velký důraz škola klade na prevenci sociálně-patologických jevů. „Kromě svého výchovně vzdělávacího programu nabízí Základní škola Jana Šoupala dětem i přátelské prostředí, moderně vybavené učebny, vstřícné učitele, odborníky, kteří vyhledávají a rozvíjejí talent všech dětí a pomáhají tam, kde učení nejde úplně snadno.

Zcela novou aktivitou je od letošního listopadu ustavení „ekotýmu“.

„Od listopadu 2019 začal na naší škole fungovat „ekotým“. Tvoří ho učitelé a žáci II. stupně. Ekotým se bude pravidelně scházet a podílet se na ekologizaci provozu školy, zlepšení jejího prostředí a okolí. Založení ekotýmu pro naši školu znamená usilovat o titul Ekoškola,“ informuje ZŠ Jana Šoupala na svých webových stránkách.